SECURISTII

Steag-romania copy

Nu am sa scriu istoria Securitatii acum. O stim cei mai multi dintre noi. Romania este ca in multe alte cazuri, impartita in doua si in aceasta privinta. Securistii si restul cetatenilor. Fantoma Securitatii ne bantuie pe toti, cel putin daca asculti ceea ce zic oamenii sau ceea ce scriu. De la mic la mare, tanar sau batran, toti au invatat aceasta placa. Daca cineva are mai multi bani, este imediat tatuat: Securistu! Daca un eveniment istoric decurge intr-un anume fel, este clar: Securistii au fost. Te uiti la stanga, vezi securisti. Te uiti la dreapta? Securistii sunt acolo! Te uiti in sus , dai de securisti. In jos? Aceiasi securisti. Pe vremuri invectivele erau de toate felurile, dar dupa 1990, am mai adaugat una: r’ai al dreacu de Securist! In politica? Securistii la datorie! In afaceri? Securistii prezenti! In biserica? Securistii slujesc la altar! In fotbal? Securistii au echipe. Jurnalistii? Securisti toti! Romania se afla in colaps economic. Securistii sunt de vina! Colaps educational. Tot securistii! Colaps cultural? Securistii si in cultura! Nu merge liftul? R’ati ai dreacu de securisti! Presedintele tarii? Un Securist! Cine a vandut pamanturile tarii? Securistii! Cine a vandut fabricile? Cum cine? Securistii! Cine sunt securistii? Unii de pe alta planeta! Au coborat intre noi, si au facut si fac in continuare toate relele din aceasta tara! La orice colt de strada, cineva spune despre altcineva: cine ma? Ala? E securist! Incerci sa ai o atitudine vis-a vis de un subiect sau altul? Aaa, esti securist! Gica Hagi? Pai nu stiati ca e securist? Angela Similea? A fost o securista! Chiar si Regele Mihai s-a pupat cu Securitatea! Dumnezeu din ceruri? Lucreaza la Securitate domne! A colaborat! Stim noi! Uitati-va la voi, in propria casa! Cineva, nu spun cine, unul din membrii familiei este sigur Securist! Iesi cu prietenii la bere? Eheei, care dintre noi este securist? Cum care? Ala care nu e de fata!

La orice numire, mai mica sau mai mare, presa, formata si ea din securisti, se apuca sa rascoleasca, doar doar o gasi pe undeva, un mic document ceva, si se gaseste intotdeauna. Te duci la un restaurant? Chelnerita cu siguranta este Securista! Daca tai friptura intr-un anume fel, cu siguranta vei gasi un microfon sau o micro camera de filmat. Despre bugetele si numarul colaboratorilor SRI nu are rost sa vorbim, au circulat pe net tabele intregi.

Se pune astfel intrebarea legitima:  daca de 30 de ani ne confruntam cu Securistii, de ce nu am vazut un protest masiv in fata sediului SRI? 

Am sa imi raspund singur: Pentru ca Securistii sunt peste tot. Desi toti Romanii se plang de securisti, cand au de-a face cu unul in particular, il admira. Simt puterea, banii din spatele persoanei. Este bun un Securist acolo la casa omului. Nu stii cand ai nevoie de el, doar stim cu totii ca ei sunt baietii care rezolva orice.

Romania nu ar trebui sa se numeasca Romania ci Securitatea. Un nou nume de tara. Securitatea. Astfel fiecare cetatean va fi Securist si problema rezolvata. Fiecare fost cetatean urmarit isi va imbratisa urmaritorul intr-un tango lasciv si pasional. In momentul in care fiecare cetatean va urmari pe celalalt cetatean, vom deveni, si suntem, cea mai sigura tara din lume! Daca am avut pana acum, mica unire, marea unire, cred ca in 2018, este momentul sa avem Marea Securime! Vivat!

 

2 thoughts on “SECURISTII

  1. Dragut concept de tara.Denumirea sufera putin, pentru ca la moda este Anticoruptia,cu simbol de tara codruta in loc de miorita.Oricum ,conform dosarelor mele, tara este deja a lor…sau ma rog partea care a mai ramas dupa ce si-au cumparat de la jandarmul global impunitatea.

    Like

Leave a comment