Dupa ei potopul

pripyat-schools-nurseries-20

Ar fi cred, foarte interesant sa incercam un bilant al ultimilor ani, un bilant al reusitelor din partea gruparii PNL-USR-DNA- “SOCIETATEA CIVILA PE ACTIUNI REZIST”. 

Nu am sa caut cifre, nu am sa caut tabele cu date, voi merge pe instrumentul cel mai la indemana, il avem toti, el se numeste ochiul liber. Pentru ca, in general lucrurile se vad cu ochiul liber. Nefiind vorba despre vreo filozofie absconsa sau de vreo fizica cuantica, ma voi sluji de acest organ necrutator.

  1. Au reusit sa il propulseze in functia de presedinte pe Klaus Iohannis. Un presedinte care nu face nimic. Sau ma rog, sa vedem ce a facut Iohannis. Pai, excursii la Miami. Intalniri cu asa zisa “societate civila”. A publicat o carte, fara sa treaca prin puscarie. A iesit in piata sustinand asa numita “societate civila” de mai sus. A tinut un discurs virulent in Parlament. A sustinut-o pe Killary. Dupa ce a sustinut-o pe Killary si a iesit Trump- ce nasol…s-a transformat intr-un cuminte catelus, a fost primit in curtea Casei Albe, de unde a achizitionat niste echipament militar vechi, cu cateva miliarde bune. In rest…a mai mers la ski…cam atat.
  2.  S-a reusit dupa indelungi eforturi sustinute financiar, mobilizarea unei parti a tinerilor, stransi din cluburi, terase, universitati si Facebook, intr-un soi de miscare salvatoare intr-o prima faza, ale carei scopuri aveau sa se concretizeze mult mai bine pe parcurs. Scopurile principale sunt: subminarea prin orice mijloace a adversarilor politici- in speta PSD, aceasta fiind mascata desigur prin lupta anti coruptie, agenda drepturilor LGBTQxyz, miscari anti BOR, agenda pro Europa si pro SUA din pozitia caprioarei care se adapa la izvor, agenda neomarxista, instalarea Corectitudinii Politice,  intarirea indirecta sau chiar directa a pozitiei DNA si a structurilor de forta si interese obscure din cadrul SRI, SIE, SPP, ETC…
  3. Concedierea Guvernului Ponta dupa catastrofa Colectiv. Aici pot spune ca le-a iesit destul de frumos schema.
  4.   Aducerea la putere a “Guvernului Sau”, guvern de Tehnocrati, in frunte cu Dacian Ciolos. Ce a reusit guvernul Ciolos? Pai…nimic. Un guvern timorat, care nu a facut nimic, decat a dat din gura. La impresie artistica nota 10. In rest…nimic.
  5.  Ca tot veni vorba de impresie artistica, una din reusitele acestui grup este campania “Cumintenia Pamantului”. O campanie care a reusit sa NU stranga decat o suma infima din cea umflata de ministra cuculturii. Si cand te gandesti ca au fost multi multi oameni care au donat 2 euro prin sms. Oare cum isi vor primi banii inapoi?
  6. Au reusit sa NU construiasca nici un spital, nici macar o catedrala cum se pare ca reuseste BOR.
  7. DNA a reusit sa plimbe prin fata camerelor de luat vederi oameni cu catuse la maini. Impresie artistica 10! Condamnari? Putine. Recuperari de prejudiciu? Spre 0. Dosare prost facute? Multe. Procese pierdute la CEDO? Destule. Vieti distruse degeaba? Multe. Dosar vedeta Microsoft? Pierdut pe drum. In rest, sigur, lumea se bucura ca “penalii” sunt plimbati de colo colo si ca au dosare.
  8. Au reusit sa distruga conceptul de prezumtie de nevinovatie, astfel, orice om cercetat de catre DNA este “penal”, asta inainte de a fi judecat sau condamnat.
  9. Prin cele de mai sus, au reusit sa blocheze aproape orice semnatura pe orice hartie, incepand cu primariile , consiliile judetene si terminand cu ministerele. Oamenii sunt terorizati, caci, cui ii place sa se vada la Televizor cu geaca peste bratari?
  10. Au reusit sa deterioreze si mai mult imaginea Romaniei peste hotare, astfel incat Romania este vazuta ca una dintre cele mai corupte tari ale lumii. Deja vecinii bulgari rad de noi.
  11. Au plimbat prin fata noastra tot felul de partidulete create in laborator, de la M10 pana la USR.
  12. Au reusit sa aiba USRul in Parlament, insa ce fac senatorii si deputatii USR intrece orice imaginatie. Au reusit sa faca circ.
  13. Au reusit sa creeze o miscare stradala, copiata dupa Resist-ul american, o miscare ce nu a reusit mai nimic in fond.

14.Rezist a reusit sa faca niste poze frumoase de sus, sa proiecteze niste mesaje pe             cladiri, sa aduca o formatie care a cantat in piata Victoriei, sa faca din 50.000 de                 oameni nici mai mult nici mai putin decat 600.000 de oameni, sa bata un batranel, sa         zguduie portile guvernului.

15. Aparitia unor personaje Caragielesti de genul urmatorilor: Malin Bot, Badita,       Chichirau, Tudor Chirila, Gotiu, Macovei…

Toate aceste “reusite” au dus la o radicalizare a unei parti a societatii. Au dus la o segregare a societatii pe criterii de simpatii politice. Au dus la multa ura revarsata de toate partile, la injurii, amenintari cu moartea, comportament delirant. Psihoza in masa. Prietenii stricate. Familii dezbinate. Imposibilitate de a colabora pe orice plan cu partea “opusa”. Paralizie generala. Frica. Teroare. Inchisoare. Procese. Amenzi. Dezbinare. Razboi. Circ mediatic. Lipsa de comunicare. Acuze de toate partile. Impotenta generala , generalizata. Toate acestea le traim in ultimii ani, ne intrebam cand se vor termina, dar cred ca cel mai important ar fi sa ne intrebam: cum ne vom vindeca? Peisajul gri, dezolant ne afecteaza pe toti, iar daca ar fi sa privim metaforic situatia, Romania arata ca dupa o incursiune a unei hoarde de tatari. Cine si cum va repara toate astea? Si oare privind “reusitele”, putem spune ca a meritat? 

17 thoughts on “Dupa ei potopul

  1. Corect scris! La un moment dat si eu am spus acelasi lucru de la final, nu atat de dezvoltat! Din pacate, ca dupa orice potop, calamitate, mizeria ocupa peisajul mult timp si recuperarea e grea!

    Like

  2. E mai mult decat clar in ce directie tragi.. si cred ca iti meriti traiul pe care il ai in Romania. Dupa cativa ani de Germania, ma asteptam sa realizezi in ce mocirla traiesti cand te-ai intors in Bucuresti si cine a adus tara in punctul in care e acum. Esti facut din acelasi material din care sunt facuti toti “conducatorii” de la noi, ti-ai vinde sufletul si pe 2 bani numa numa sa scoti si tu de o combinatie. Scrii doar aberatii ca sa instigi cealalta parte.. nimic mai mult.. esti doar un suporter trist ramas fara galerie. Numa’ bine!

    Like

    1. Salut! Faci niste afirmatii foarte ciudate. Sa le luam in ordine. 1. Afirmi ca am un trai rau in Romania. De unde stii? 2. Afirmi ca te asteptai ca dupa cativa ani de Germania sa realizez cine a adus tara in punctul in care este. Crezi ca exista o singura solutie, un singur mod de a privi lucrurile? Crezi ca detii tu cheia absolutului, si ca automat o sedere in Germania trebuie sa iti dea o astfel de cheie? 3. Afirmi ca sunt facut din acelasi material din care sunt facuti toti conducatorii de la noi si ca mi-as vinde sufletul pe 2 bani. Eu spun ca din contra, tocmai pentru ca nu imi vand sufletul si ideile sunt asa cum sunt. Ba mai mult, sustii ca as fi cumva “platit” sa fac asta. In ce fel? Ai vreo dovada in acest sens? 4. ti se pare nasol ca cineva sa scrie ca sa instige. Pai uita-te in tabara ta. Ei nu instiga? De ce ar fi mai ok sa instigi dintr-o tabara decat din alta. Desi…nu sunt nici membru PSD nici simpatizant. Dar clar, nu sunt in tabara progresista. Revenind insa, de ce ar fi mai ok sa instigi din partea ta, si foarte foarte rau sa instigi din cealalta parte? 5. Sustii ca sunt un suporter trist ramas fara galerie? nu prea face sens afirmatia. suporteri fara galerie nu prea am vazut. poate echipe fara galerie. jucatori nesustinuti de galerie… si totusi, indraznesc sa afirm ca am o galerie destul de mare. dar de ce ai crede ca eu asta urmaresc, galerie? galerie pentru ce? aaa, poate galerie de arta, asta e altceva. si tie toate cele bune.

      Liked by 1 person

  3. As vrea sa zic: Da-le pace. Mie imi face rau sa explic ceva unor astfel de persoane (nu prea cred ca e persoana, e prea mult spus, el nici nu vrea sa fie asta). Tot ce incerci sa explici se intoarce impotriva ta. Cu cat iti dai silinta mai mult cu atat iti faci mai mult rau. Am facut greseala de cateva ori sa iau in serios indivizi de genul. De ce zic asta? Pt ca am avut si eu prieteni dinastia hipsteri stiu cum gandesc. De fapt cum nu gandesc. Eu ma mir ca isi permit sa isi dea cu parerea vizavi de politica. De fapt ma mir ca isi permit sa isi dea cu parerea asupra oricarui fapt. Am fost prin gasti dinastea dar inainte sa se numeasca hipsteri. Acu vreo 4-5 ani cred mi-am cam terminat legaturile cu ei. Mi-as fi dorit sa nu am de-a face deloc cu genul asta de oameni. Dar ce sa faci cand te nasti intr-o lume si intr-un mediu in care gasesti doar ba grupuri de manelari, ba cocalari, ba clubberi. ba rockeri ba hopperi unde fiecare isi ia partea si unde fiecare numeste hater pe celalalt. Ce sa alegi? doar grupuri de oameni care nu-si asuma responsabilitati si care nu-si pun niciodata intrebari serioase. Si de asemenea oameni care rumega doar ce primesc de la altii si carora le e frica sa aiba alte pareri de frica de a fi exclusi din grupuri. Am nimerit si eu cu lesinatii astia. Normal ca individul de mai sus nu e trist. Doar el crede ca dupa ce vine altcineva la guvernare viata lui o sa devina din nou buna si o sa reinceapa din nou dezvlotarea Romaniei si o sa isi poate relua activitatile lui de hipster si hahaielile lui pe la festivaluri si party-uri. De fapt el crede probabil ca oricum suntem in dezvoltare si tara merge bine. Probabil traieste intr-un oras dinasta studentesc cu multe de facut ca asa le place lor. Sa aiba ce sa faca si sa li se creeze toate conditiile. Sa aiba shaormerii malluri organizari filme intalniri cafenele. In general locuri unde se pot hahaii si amuza ca prostii.Ei oricum daca ii intrebi sunt pentru schimbare progres intelegere si pace. Peace and love. Viseaza la o viata ca afara ca prostul ala de preot care are clipul pe youtube cu spovedania unui preot ateu. Si ala botanist. Crede ca in afara e foarte buna viata si oamenii de acolo sunt binevoitori si fac binele neconditionat si stiu sa traiasca frumos si si-a pierdut credinta cand si-a dat seama zice el ca Impartasania a fost instituita de iudei de fapt. Oamenii astia nu au incercat in viata lor sa-si largeasca orizonturile. Privesc pe oricine si orice cu suspiciune. Nu au incercat in viata lor sa schimbe ceva la ei, nu incearca sa aiba prietene din alte medii, nu socialiazeaza cu altii in afara grupurilor lor, nu stiu sa munceasca, nu au citit bun nimic in viata lor, sunt foarte zgarciti, doar la ei tin, au foarte mult orgoliu. Nu accepta alt tip de imbracaminte decat al lor. Mananca si le plac doar mancarurile procesate. Ce sa mai sunt niste lichele.N-au gust bun pentru nimic. N-au cercetat nicio o religie, nu stiu nici istorie, nici la sport nu sunt buni, nici artisti, asculta muzica pacifista nici sa f*** nu stiu. Cum p*** mea ca om nu ai o curiozitate fata de alte stiluri de viata. Numai NU stiu. Degeaba ne tot dam cu parerea si distingem nu stiu cate feluri de viziune politica. E foarte simplu. Dupa 90 au ramas pe lume o parte comunista asa cum ii stim cu totii si o parte hipsterista, pacifistii astia. Cum sa iasa ceva cand oamenii astia nu vreau nimic de la viata? Si asta se reflecta si in politica de fapt. PSD-ul comunistii si mentalitatea lor si sustinatorii lui Iohannis adica muistii astia. O sa ajunga lumea asta ca in piesa aia retarda a lui Lennon Imagine. Exact asta e si doctrina lor. De fapt suntem cam ajunsi. O sa devina realitate nu doar imgainatie. O sa-i vedem atunci cat sunt de multumiti. Pacat ca trebuie sa traim si noi asta.

    Liked by 1 person

    1. Noroc cu tine ca esti mai stralucit, toti suntem prosti, mai exact toti care nu gandim ca tine suntem prosti, nu facem nimic cu viata noasta, nu am citit nimic, stam toata ziua in cafenele, suntem degeaba 🙂 mare noroc ca exista oameni ca tine, mare noroc…

      Like

  4. Vezi că ai încurcat puțin borcanele la primul punct, unde zici:
    “L-a sustinut pe Obama. Dupa ce l-a sustinut pe Obama si a iesit Trump…”
    Nu l-a susținut pe Obama, a susținut-o pe Hillary Clinton.
    Ar fi bine să corectezi.

    Liked by 1 person

  5. Nu e vorba ca stati in cafenele…puteti sta cat vreti…ideea e ca sunteti plini de prejudecati si nu indrazniti sa iesiti din cliseele si opiniile formate in grupurile voastre. Luati in deradere totul inainte de a cerceta in detaliu cum stau lucrurile in realtate. Va incredeti in niste vorbe foarte usor. Daca zice cineva o parere si suna buna si comoda gata ati acceptat-o.. Ideea asta e ca sunteti manipulati, cu adevarat sunteti manuipulati nu crestinii despre care ziceti asta. Crestinii in realitate trebuie sa fie oameni cu idei proprii si oameni creativi care pot sa-si exprime o parere care nu trebuie sa fie neaparat la fel cu a altui crestin. Crestinismul e religia diversitatii si a unicitatii, nu este religia turmei ca a voastra. Un crestin poate intra in orice domeniu sa-l miroase si sa-l intoarca pe toate fetele fara sa se murdareasca de el si sa-i schimbe parerile. Un crestin intra intr-un domeniu il cerceteaza vede ce si cum si dupa aceea cu sinceritate isi spune parerea despre ce a simtit. Stie sa faca alegeri sa aiba pareri personale stie sa traga concluzii. Poate fi sincer asupra unui fapt spunanad da mi-a facut bine sau nu nu mi-a facut bine ce am experimentat. Voi ii dati inainte cu cliseele voastre promovate pe facebook si la TV, nu aveti o viziune asupra vietii, doar spuneti vrem aia vrem aia, chiar daca nu este neaparata nevoie, dar daca asa este trendul…Voi nici nu stiti ce va multumeste si ce nu si ce e mai rau e ca nu stati la discutii cu altii care vin cu anumite argumente. Nu stiti ca mediul in care traiti acum depinde de multi factori. Sunteti atat de incapabili incat chiar credeti ca Crestinismul este reprezentat de batrinicele care pupa microfoane pe youtube. Nu fac nici eu chiar asa multe stai linistit…E si greu sa faci intr-o societate plina de batjocoritori, si nu ma refer doar la voi, voi sunteti doar o parte. Nici nu sunt prea multe de facut…orice ai face e aproape tot egal cu zero daca ramaneti cu aceeasi mentalitate. Asta ar trebui in primul rand modificat hardul vostru. Si ar mai trebui si interzis sa mai aveti acces la alte culturi, muzici si feluri de viata pentru ca va schimba ca persoane total. Daca ati avea credinta voastra personala despre viata asta nu ati fi atat de usor condusi de mesajele care va sunt transmise din toate partile.Poate ar fi bun comunismul cum a facut Ceausescu caruia nu-i pot fi sustinator, am doar 28 ani. Doar mi-am dat seama acum ca a profitat de prostia oamenilor. Numai asa pot fi tinuti in frau oamenii. Vezi paul poate deaia esti calisificat ca nazist. Ei asa interpreteaza atitudinea ta. Pana la urma poate esti putin nazist :))

    Liked by 2 people

    1. Ideea e ca esti plin de prejudecati si nu indraznesti sa iesi din cliseele si opiniile formate in grupurile voastre. ei in deradere totul inainte de a cerceta in detaliu cum stau lucrurile in realtate. Te increzi in niste vorbe foarte usor. Daca zice cineva o parere si suna bine si comoda gata ai acceptat-o.. Ideea este esti manipulat, cu adevarat esti manuipulat… Sper ca intelegi unde bat. Crestinismul? care te vrea sclav! Care te condamna pentru ce gandesti, in care te nasti pacatos pentru pacate care nu le-ai facut? O asemenea organizatie este obscena, imorala… Si sta care este problema mea cu toti religiosii ? Ca daca Zeul lor le spune sa ma omoare, ei asculta, ca asta au ei ca exemplu in cartea lor “sfanta” (pt crestini vezi Gen 22)

      Like

  6. Efectele enumerate mai sus vor fi foarte curand istorie uitata,nimicuri banale,zgarieturi vindecate.Ceea ce multi dintre noi nu vor uita,in cazul meu cred ca pana la moarte,va fi un soi de neputinta,de fatalitate,resimtita in fata urii manifestata in haita,sustinuta cu argumente de o ticalosie suburbana si ipocrizie ingamfata,spaima ,ca blajina si resemnata societate romaneasca,atunci cand e supusa unui experiment socio-ideologic, poate produce hoarde de monstri capabili de linsaj public.Eu am o anumita varsta,stiu ce dezolanta era Romania delatorilor,pilelor si relatiilor,insa saraca era mandra,asa cu prostul ei care o infometa ,si o batea sa produca mai mult,insa cea de azi, e ca o curva proasta, care nici nu cere banul celor care profita de ea.Din aplicatiile astea sexuale a rezultat o generatie de orfani de tara,cosmopoliti lamentabili,tineri sau batrani, care considera ca prin aderarea la un concept ideologic utopic si contra-productiv cum este anticoruptia,devin exponentii elitei morale a lumii.Noua religie,este preferinta ideologica a intelectualitatii cu pretentii la universalitate,stimuleaza oportunismul tinerilor intre 20 si 30 de ani,care spera ca haosul unei posibile schimbari intempestive de regim sa le ofere ocazii de care sa profite,intretine iluzia oligarhiei tehnocratice pe criterii discretionare si prima victima pe altarul ei este democratia,deoarece principalul dusman,Satana ,este sistemul politic.Oricum,simplificand lucrurile,cea mai halucinanta contradictie o regasim in conceptul de tineri frumosi liberi,semizei imbunatatiti estetic de ura si sustinatori inflacarati ai justitiei,institutie care de fapt ,este temelia gardului, care mutileaza liber-arbitrul caracteristic spiritului si viselor tineretii.Probabil soarta poporului nostru este in continuu acord cu cheia dramatica a Mioritei,victima colaterala a urii si-sau obiectul discordiei intre partenerii sociali.

    Liked by 2 people

  7. Ti-as zice niste “secrete” dar tu nu le meriti asa pe gratis. Traieste si tu viata asta in toate felurile. Depaseste-ti limitele acumuleaza cat mai multe cunostiinte, incearca sa vezi cat de mult poate creste fizic corpul tau si cat de mult poate creste mintea si pe urma incearca sa vezi cat poate sa sufere si sa iubeasca inima ta. Doar pt asata traiesti sa te cunosti. Uita-te la evolutia unui om…de cand se naste e copil…pipaie simte miroase si percepe dar face si diferente…asa trebuie continuata toata viata sa simti in jurul tau Voi vreti sa vi se dea mura in gura totul. Trebuie sa cauti frate. Nu sa te opresti la niste concluzii.( La niste concluzii precise no sa ajungi niciodata.Lumea se schimba si trebuie sa te adaptezi intr-adevar dar de progresat nu stiu daca neaparat. Progresezi intr-o parte dar scazi in alta. Daca cresti la capitolele mai putin importante dar descresti la cele importante, per total e regres)… Incearca sa te descoperi sa vezi ce poti. Oricum e greu sa inteleaga Scriptura cineva care se raporteaza la viata avand in vedere doar lumea asta. Daca viata ar insemna pt tine lumea asta legata de cealalta atunci ai vedea altfel lucrurile. Nu te-ai canta atata cand auzi ca a murit ala ala si alalalt. Si nu mi-ai spus decat exact cliseele de care vorbesc. Aceeasi parere aveti toti progresistii. Adica ca Dumnezeu te face sclav. Sclav esti tu ca asculti de sistem. Si fie vorba de sclavi… Oricum esti sclav cuiva…trebuie sa alegi la cine sclavagesti :)) Eu mai bine sclavagesc la Dumnezo decat sa sclavagesc la Iohannis. E mai inteligent si mai profund si nu e nici mutalau si are si demnitate. Nu cerseste simpatizanti ca si astia in care va puneti voi sperantele. Pana la urma tot credinta e si asta, credinta in Iohannis. Ideea e ca nu exista om necredincios. Toata lumea crede ceva. Pana la urma credinta in Dumnezeu poate insemna si credinta intr-o idee. Dumnezeu are o anumita viziune si a avut o anumita idee cand a creat lumea. Daca erai tu Dumnezeu si tu aveai tot doar o singura viziune despre viata cand ai fi creat-o, o viziune la care toate creaturile tale trebuiau sa adere si sa fie aduse sa te respecte ca si Creator fara sa le obligi, pentru ca altfel nu.ai avea cum sa te intelegi cu ele daca nu ati avea ceva in comun. Pamantul e mediul in care ne invartim si unde tragem concluzii. Singurele pretentii pe care le avem de la voi progresistii ar fi sa lasati naibii mintea aia sa curga. Multe amenintari cu moartea din Scriptura sunt metaforice si sunt facute sa priceapa oamenii ce e bine si ce e rau. Gandeste-te in perioada aia oamenii nu aveau constiina ca exista bine si rau. De fapt cred ca nu a existat ideea asta pana sa dea Legile. Deaia le-a si dat. Ce inseamna binele si ce inseamna raul nu o spui tu sau prietenul tau sau mama-ta sau tac-tu dupa cum a invatat el de la altii. Binele si raul e relativ. Nu ai vazut ca ideile bune pe care la avea maica-ta cand erai mic nu mai erau asa bune dupa ce ai mai crescut. Pt. tine e rau cand auzi aici si acolo ca a murit unu sau altu. Dar daca te gandesti mai bine “raul” e doar o notiune. La ce te raportezi cand zici ca e rau ca au murit. Ca le pare rau altora? De ce le pare rau altora? Nici ei nu stiu. Nici tu nu stii. Si referitor la pacate. Fac si eu asa numite de tine “pacate”, dar pe mine poate sa ma doara mai rau cand il ranesc pe cineva din vorbe si recunosc ca am gresit decat daca as bate pe cineva, m-as droga sau as vizita niste fetite. Dar poate sa fie si invers. Totul depinde frate, totul e relativ ideea e sa fii constient de ce faci.Frate treaba cu credinta asta e mult mai complexa. SI Ideea cu Zeul care le spune sa omoare se intampla intr-o era si un cadru mult mai dur. Era o lume plina de razboaie. Ideea de acolo si ceea ce li se cerea oamenilor era sa aiba incredere in vorbele Lui Dumnezeu. Asa iti cer si conducatorii de acum sa ai incredere in vorbele lor. De ce te-ai increde in vorbele lor fara niste demonstratii si in DUmnezeu nu vreti sa credeti fara demonstratii. Ce credinta mai e aia daca e demonstrata. Tu nu ai patit niciodata sa te simti potent intr-un anumit domeniu la care esti foarte bun? Si astepti ca ceilalti sa iti dea respectul cuvenit pentru ceea ce poti face in respectivul domeniu? Eu am patit de multe ori si de multe ori imi era rusine sa arat cat sunt de bun, simteam ca trebuie sa arat respect fata de ceilalti. Si normal ca asteptam doar sa ma aclame altii pentru ca nu mai trebuia sa demonstrez pentru ca era evident ca sunt cel mai smecher. Asa face si Dumnezeu ne da doar de inteles si ne lasa sa-L recunoastem ca ceea ce reprezinta din ce ne inconjoara. De ce mergeti pe mana liderilor asa usor si le credeti promisiunile fara probe…dar promisiunile Lui Dumnezeu sunt zero. Dumnezeu are in spate o intreaga istorie care il atesta. Dar pe zerourile astea ce ii atesta?

    Liked by 1 person

Leave a comment